Zoet van Zus | Naam en nostalgie…
bruidstaarten, taarten, taart en gebak, bruidstaart limburg
21772
post-template-default,single,single-post,postid-21772,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Naam en nostalgie…

Om te beginnen allemaal bedankt voor de geweldig enthousiaste reacties op mijn website, en het nieuwe begin van Zoet van Zus!!!
Dat brengt me ook gelijk bij het onderwerp van mijn nieuwe blog, de naam Zoet van Zus. Ik heb namelijk al heel wat keren de vraag gekregen waar komt die naam vandaan, hoe ben je er op gekomen en zit er een speciale reden achter?
Stiekem toch wel ja, dus bij deze voor ieder die nieuwsgierig is waar de naam vandaan komt lees verder…
Het zit als volgt, mijn opa die er helaas niet meer is noemde mij, en zo hoorde ik laatst ook mijn nicht, eigenlijk nooit bij mijn eigen naam maar hij noemde me Zus. En daarbij doen mijn twee broers, en dan bedoel ik mijn oudere broer en mijn ‘kleine’broertje (die inmiddels echt wel een stuk groter is dan mij) dat ook vaker. En daar opeens midden op een zomerse dag was mijn nieuwe bedrijfsnaam ontstaan: Zoet van Zus. De naam roept bij mij dan ook herinneringen op aan vroeger als we naar opa en oma toe gingen, meestal op zondag met ons hele gezin en dan was er koffie met vlaai. Want dat hoorde erbij, ieder weekend kwam de bakker het bestelde brood en de vlaai bezorgen. Maarrr, als we dan geluk hadden en oma had haar befaamde wafels gebakken was het feest compleet! Op tafel kwamen dan de bekende grote koektrommels vol met wafels mèt rozijnen natuurlijk en dan werd er van gegeten tot ze op waren, heerlijk!! En dan is het voor mij ook altijd extra feest als ik dan zelf, nu met m`n eigen kinderen, wafels ga bakken. Ik heb namelijk oma`s wafelijzer gekregen, en daar bak je toch echt de lekkerste wafels mee. En dan is het hier in huize Caris -Janssen ook feest net als vroeger bij opa en oma….

Dus ja een naam met voor mezelf de nodige nostalgie èn een mooi nieuw begin, en voor ieder ander een breed begrip in hetgeen wat ik doe. Het maken van speciale taarten, voor bruiloften,verjaardagen, babyborrels, communie`s enzovoorts. En daarbij ook het maken van ander gebak zoals sweet-tables, cupcakes, cakepops, truffels en zo verder. En natuurlijk oma`s overheerlijke wafels….

Liefs, Zoet van Zus

2 Comments
 • Chris

  09/11/2017 at 14:04 Beantwoorden

  Mooi het verhaal achter de naam (stiekem had ik hierover al een klein beetje in de wandelgangen gehoord van een hele trotse en enthousiaste man fam van jou en collega v an mij ?? )
  Heel veel plezier en succes met je mooie bedrijf ???

 • Moniek

  09/11/2017 at 16:21 Beantwoorden

  Supergoed Geschreven :-))) & Leuk! Thereyou Go
  (*Stiekem dacht ik.. daar komt de Onthulling van een pand;-)) voorZoet van Zus.. ) hihi

Post a Comment