Zoet van Zus | December in de bakkerij…
bruidstaarten, taarten, taart en gebak, bruidstaart limburg
21844
post-template-default,single,single-post,postid-21844,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

December in de bakkerij…

December in de bakkerij…

De maand december roept bij mij altijd een bepaalde herinnering op. Al jaren, iedere keer weer.
Zodra de feestdagen dichterbij komen voel ik een enorme drukte. Maar wel een gezellige drukte: die van de bakkerij. Want half november begon het altijd al met de gedachte dat je er de komende maand een aantal keren nóg eerder uit je bed mocht komen dan normaal. Om vervolgens door niemandsland naar je werk te rijden. Ons pap zei dan steevast tegen me: ‘dat is niet half 5 maar dat is 4 uur 30. Ik kan je vertellen, dat klinkt nog vroeger als je het zo zegt. Dat vond hij leuk denk ik.

Maar dan de geur als je de deur opendeed en binnenliep: in één woord heerlijk! De geur van al het vers gebakken brood, broodjes en allerlei andere lekkernijen die dan ‘s morgens vroeg uit de oven kwamen. Er werd door de broodbakkers al volop gewerkt en gebakken. En dan konden wij, de banketbakkers, aan de slag met het maken van taarten, luxe vlaaien, gebakjes, kerstkransen en al wat nog lekker is. In de maand december werd alles nog nét een tikkeltje mooier gemaakt dan anders met speciale decoraties voor de feestdagen. Als je dan uiteindelijk de laatste nachtdienst voor de kerstdagen erop had zitten ging je moe maar voldaan lekker je bedje in om vervolgens verder te genieten met je eigen familie van al het lekkers dat er uit de oven was komen rollen.

Ik gok dat deze herinneringen mij voor de rest van mijn leven zullen bijblijven. Eerlijk gezegd hoop ik dat ook, want het zijn warme herinneren aan een mooie tijd met lieve mensen die ik van de week toch weer net als elk jaar even een bezoekje ben gaan brengen. Ik heb weer even aan de decembersfeer mogen proeven en ik zal je vertellen, het voelt na al die jaren nog steeds als thuiskomen.

Ik wil jullie allemaal fijne feestdagen wensen, en een heel goed én zoet 2018!

Liefs Zoet van Zus

 

En natuurlijk een bedankje voor mijn oud collega`s van Bakkerij Korsten in Weert, voor de medewerking aan deze actiefoto`s!

1 Comment
  • Judith Meevissen

    19/12/2017 at 20:01 Beantwoorden

    Mooi blog Renee, heerlijk die herinneringen! Je kunt trots zijn op al het moois dat je maakt in je eigen atelier: met oog voor detail en super lekker! X

Post a Comment